6.02.2011

Expositie "goodbadugly" Stadslab SittardArchitect Jerome Paumen exposeert met foto’s, video’s, impressies en maquettes de “GoodBadUgly” in het Stadslab te Sittard. Tijdens deze expositie neemt hij de welbekende spaghettiwestern als metafoor en projecteert deze op de Euregio. Een regio met een collage van drie nationaliteiten, identiteiten en kwaliteiten die turbulente tijden tegemoet gaat zowel op demografisch als economisch vlak.

Op demografisch vlak houdt Jerome zich al geruime tijd bezig met de gevolgen die bevolkingskrimp met zich meebrengt. Als architect is hij continu bezig met het vraagstuk hoe zijn regio er over 40 à 50 jaar kan uitzien, wat zijn de prognoses en welke reactie brengen deze ontwikkelingen teweeg? Naast zijn toekomstvisie op Zuid-Limburg en zijn winnende herstructureringvoorstel voor Sanderbout zal ook de documentaire van het programma Tegenlicht "Krimpen aan de Maas", van de VPRO, worden vertoond.

Op economisch vlak maakt u kennis met de IRIS, zijn afstudeerproject aan de Academie van Bouwkunst. Dit Iconic, Redressed, Industrial, System is een utopisch model dat een einde maakt aan de alsmaar groeiende industrie. Middels conceptioneel te opereren tracht Jerome tegenstellingen aan het licht te brengen. Hij doet dit middels experimentele stijloefeningen bestaande uit trilogieën. Aan u de keuze “Who is the good, the bad, and the ugly?”


Opening met live Jazzmuziek
"dag van de architectuur"
zondag 26 juni om 15:00uur
Stadslab Leyenbroekerweg 105a Sittard


De expositie is van 26 juni tot 26 augustus van maandag tot en met vrijdag te bezichtigen op de Leyenbroekerweg 105a te Sittard. Aansluitend zal de tentoonstelling tot 25 september te zien zijn in het Labforyou, Steenweg 64 te Sittard.

voor meer informatie zie: www.theiris.nl/goodbadugly.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten